El govern bolivià s’inventa el ‘rellotge del sud’ que gira a l’esquerra

  • Les busques del rellotge instal·lat a la façana del congrés marca les hores en sentit contrari com a símbol del canvi polític del país

VilaWeb
Redacció
29.06.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En ocasió del solstici d’hivern a Bolívia, el govern d’Evo Morales ha estrenat un nou rellotge a la façana del palau del Congrés a La Paz que ha aixecat tota mena de reaccions. Tant el ministre d’Afers Estrangers del país, David Choquehuanca, com el president del senat, Eugenio Rojas, l’han batejat com a ‘rellotge del sud‘ i la seva principal característica és que les busques es mouen cap a l’esquerra, en comptes de la dreta, per a representar la transformació política que viu Bolívia i conscienciar el poble sobre la identitat de l’esquerra llatinoamericana.

La idea vol conscienciar els bolivians sobre el moment històric que viu Bolívia, un país de l’hemisferi sud i no del nord: ‘No ens hem de complicar, simplement hem d’ésser conscients que vivim al sud, no som al nord’, segons Choquehuanca. ‘Som al sud i vivim temps de recuperació de la nostra identitat.’

Al ‘rellotge del sud’, les 12 continuen en posició nord, però les busques es mouen cap a l’esquerra per a comptar la 1, 2, 3, 4, 5 i 6, des d’on pugen cap a la dreta fins a les 12.

La decisió del govern bolivià ha generat moltes reaccions als mitjans de comunicació i les xarxes socials, la majoria de to irònic.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any