Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  16.06.2014  06:00

El Bloomsday homenatja James Joyce i la seva obra 'Ulisses'

Milers de lectors de la famosa novel·la recorren a Dublín els espais per on transita el protagonista, Leopold Bloom

Men?ame
 

Milers de lectors de la novel·la 'Ulisses', que l'autor irlandès James Joyce va començar a escriure ara fa cent anys, celebren avui les passejades del protagonista Leopold Bloom per Dublín. Des que el 16 de juny de 1954 un grup d'apassionats de l'obra es va començar a trobar, l'anomenat Bloomsday s'ha convertit en un homenatge a Joyce i la seva novel·la més famosa, no sols a la capital irlandesa, sinó també en moltes ciutats del món.

Durant la jornada, els entusiastes de l'obra 'Ulisses' se solen vestir amb roba de l'època edwardiana per a seguir, amb el llibre a la mà, la ruta d'una trentena de quilòmetres a peu que va recórrer Bloom al voltant de Dublín, i que Joyce descriu amb un gran luxe de detalls.

També se solen organitzar activitats culturals paral·leles com ara conferències acadèmiques, lectures i representacions de l'Ulisses, a més de rondes per pubs.

La data del Bloomsday, el 16 de juny, es correspon amb el dia de la primera cita entre James Joyce i la que va acabar essent la seva dona, Nora Barnacle, en què van passejar fins el poble de Ringsend, a la rodalia de Dublín.