La consellera de Benestar Social no es compromet a obrir la Residència de Discapacitats d’Ontinyent

  • Diu que li agradiaria inaugurar-la, però no posa dates

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.06.2014 - 23:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Divendres passat es va celebrar a Ontinyent un sopar benèfic organitzat per ADIEM (l’Associació per la Defensa i Integració del Malalt Mental d’Ontinyent), al qual hi va assistir la consellera de Benestar Social Asunción Sánchez-Zaplana. En el seu parlament, la consellera es va mostrar ‘esperançada’ que la Residència de Discapacitats es poguera obrir abans de deixar el càrrec, i va assegurar que ‘cap altra cosa li faria més il·lusió que inaugurar la residència com a consellera’, però no hi va haver cap compromís en ferm.

El mes d’abril passat, l’Ajuntament va anunciar que gràcies a un acord amb Benestar Social, es podria agilitzar la posada en marxa l’any que ve d’aquest servei, encara que siga per a només vint usuaris, dels quaranta que podria acollir la residència. Per tal de fer-ho possible, Ontinyent assumirà una despesa de 62.000 euros en l’escomesa d’electricitat que havia d’anar a càrrec de la Generalitat i permetre que estiga a punt al mes de juny de l’any que ve. Amb tot, la consellera no s’hi va voler comprometre divendres.

En l’acte hi eren presents també el batle de la ciutat, Jorge Rodríguez, i el president de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell. Totes dues institucions formen part de la fundació ADIEM creada recentment per tal de poder acollir-se a les ajudes de conselleria.

La fundació es va constituir el mes de maig passat, amb un capital de 30.000 euros aportat per la pròpia associació (10.000 euros), treballadors i familiars (5.000 euros), i l’Ajuntament i Caixa Ontinyent amb els 15.000 euros restants.

Notícia relacionada: Ontinyent no obrirà la residència de discapacitats fins al 2015, i només per a vint usuaris

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any