Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  05.06.2014  17:26

Obama defensa el dret de decidir dels escocesos

El president dels EUA no és partidari de la independència d'Escòcia, però defensa que els escocesos tenen la decisió

Men?ame
 

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha dit avui en una conferència conjunta amb el primer ministre britànic, David Cameron, que voldria que Escòcia romangués al Regne Unit, però que aquesta decisió correspon als escocesos, que votaran en un referèndum el 18 de setembre vinent. Obama també ha dit que li agradaria que el Regne Unit es mantingués dins de la Unió Europea, per conservar influència a Brussel·les.

Quan li han preguntat sobre el referèndum escocès, Obama ha respost: 'El Regne Unit ha estat un soci extraordinari per a nosaltres, i des de fora com a mínim, sembla que les coses funcionen prou bé. Nosaltres tenim un profund interès en garantir que un dels aliats més pròxims que mai tindrem continuï essent un soci fort, unit i eficaç'. I ha dit que 'hi ha un referèndum en marxa i és cosa dels ciutadans escocesos'.

Sobre la voluntat de David Cameron de fer un referèndum perquè els britànics decideixin si volen seguir formant part de la UE, Obama ha estat més categòric. 'Compartim una visió estratègica amb el Regne Unit sobre moltes qüestions internacionals i sempre és encoratjador per nosaltres saber que el Regne Unit té una cadira al projecte europeu', ha argumentat. Al president dels Estats Units se li fa 'difícil imaginar que aquest projecte vagi bé en absència del Regne Unit' i també 'que seria beneficiós pel Regne Unit estar exclòs de decisions polítiques que tenen un impacte enorme en la seva vida econòmica i política'. 'Estic segur que els ciutadans del Regne Unit prendran la decisió correcta', ha conclòs.