Els encausats per l’agressió nazi a Manresa es contradiuen davant del jutge

  • Tots setze neguen haver agredit dos joves davant la sala Stroika el març del 2012

VilaWeb
Laura Busquets – ACN
05.06.2014 - 14:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui han declarat els setze acusats d’haver agredit dos joves amb barres de ferro, punys americans i bengales davant la sala Stroika de Manresa el 23 de març de 2012. De resultes de la pallissa un dels agredits va quedar en coma durant un mes. En la delcaració, tots han negat al tribunal que hi haguessin participat. Amb tot, algunes de les declaracions d’avui han entrat en contradicció amb les que havien fet temps enrere al jutge d’instrucció. Per justificar-ho han dit que llavors havien estat coaccionats pels mossos. La majoria dels encausats, tot i que han negat que es coneguessin entre ells, han dit que aquell dia anaven a l’aniversari del fill de la parella d’un dels acusats, Javier C. M, en un bar del Pont de Vilomara.

La majoria dels acusats, provinents de punts diversos de Catalunya, han explicat que es van trobar en un bar del Pont de Vilomara convidats per un dels acusats de l’agressió, Javier C. M.. 

El motiu del convit era un sopar en un bar per celebrar l’aniversari del fill de la parella de Javier C. M. de sis anys. El qui la fiscalia considera líder del grup ha explicat amb detalls què van fer aquell vespre i ha negat ‘rotundament’ haver-se desplaçat en cap moment a la sala Stroika de Manresa ni haver participat en cap agressió. El fiscal ho ha posat ràpidament en contradicció amb allò que havia declarat al jutge d’instrucció de Manresa fa dos anys, quan va reconèixer haver estat a la sala Stroika aquell vespre amb el grup.

La majoria dels acusats han contradit allò les pròpies declaracions durant el judici d’instrucció. En algun altre cas la contradicció no s’ha palesat perquè s’havien negat a declarar davant el jutge manresà. És significativa la declaració d’un dels acusats, que ha negat haver participat en els fets i ha dit fins i tot que no sabia on era la sala Stroika, tot i que hi havia treballat, segons que ha recordat el fiscal.

Alguns dels acusats han negat fins i tot haver arribat al Pont de Vilomara. Els uns perquè es van perdre pel camí i es van quedar en una gasolinera a falta de més indicacions, i els altres que ja van dir-li directament que no hi anirien, car ja havien decidit de sopar en un altre lloc.

Tots els acusats, un a un, només responent les preguntes dels seus advocats i refusant de respondre les del fiscal i les de les acusacions particular i popular, han seguit la mateixa estratègia i han negat haver participat en els fets de eren acusats. 

Deu dels setze encausats es troben en presó provisional. En total, els acusats han ingressat 97.000 euros al jutjat –independentment d’allò que dicti la sentència–, diners que es faran arribar directament a les víctimes. La responsabilitat civil que hauran d’assumir els presumptes agressors quan la sentència sigui ferma anirà a part. Si el jutge fa cas de les demandes del fiscal, la xifra sumaria més de 85.000 euros.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any