La comunitat educativa de les Illes torna a tenyir de verd el carrer

  • Milers de ciutadans van concórrer a la manifestació unitària

VilaWeb
Redacció
23.05.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La comunitat educativa de les Illes continua plenament mobilitzada en defensa d’una educació pública en català. Ahir, quan feia dues setmanes que un mestre de l’Assemblea de Docents, Jaume Sastre, havia començat una vaga de fam per aquest motiu, hi hagué una manifestació a Palma amb el lema ‘En educació anam al revés d’Europa’. Milers de mallorquins van tenyir de verd els carrers més cèntrics de Palma.

Els convocants recordaven que el curs havia començat amb una manifestació històrica que va omplir les Illes de color verd el 29 de setembre, i que han viscut divuit jornades de vaga. Ha estat un curs en peu de guerra en què la comunitat educativa no ha defallit per defensar-se dels atacs a l’escola i a la llengua. 

Per demostrar que l’educació és una qüestió que els preocupa, els docents han volgut fer-la present en la campanya electoral de les europees. I d’ací ve que ahir tornessin a sortir al carrer: ‘Perquè quedi ben clar que a les Illes l’educació és una qüestió important per a la societat i que prendre el pèl al poble en aquesta qüestió té un preu.’

La marxa unitària, doncs, fou convocada contra les retallades, el decret de llengües i la LOMCE. Va sortir passades les set del vespre de la delegació del govern espanyol i va anar fins al Consolat de Mar, passant pel passeig del Born. 

Entre els convocants hi havia la FAPA, els sindicats STEI, FETE, UGT, i CCOO, l’Assemblea de Docents, la Plataforma Crida, l’Assemblea de Mestres i Professors en Català, les Cooperatives d’Ensenyament, l’Associació de Directors d’Infantil i Primària (Adipma), l’Associació de Directors de Secundària (Adesma) i l’Associació d’Inspectors (Adide).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any