La Universitat de València critica la supressió d’unitats escolars

  • L'arranjament previst per conselleria significa la desaparició de set a la comarca

VilaWeb
Redacció / EP
12.05.2014 - 16:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Universitat de València ha fet públic un comunicat en què critica l’arranjament escolar del proper curs 2014-2015 perquè implica ‘tancament d’unitats, la desaparició de línies en valencià i la supressió de 6.000 places’ i, per aquests motius, sol·licita a la Conselleria d’Educació que ‘reconsidere’ aquesta planificació, la qual significaria la desaparició de set unitats escolars a la Vall d’Albaida.

El text –acordat en el Consell de Govern de la institució acadèmica– adverteix que el tancament d’unitats ‘comportarà la pèrdua de llocs de treball de l’ensenyament públic, la supressió de més de 6.000 places escolars i, a més, la desaparició de línies en valencià’.

‘El deteriorament de qualsevol etapa de l’educació pública atempta contra tot el sistema educatiu públic i contra el principi d’igualtat d’oportunitats, fonamental per a l’avanç de les societats democràtiques’, recalca.

En aquesta línia, el Consell de Govern posa de manifest la seua preocupació pel tancament de desenes d’unitats escolars que es desprèn del document d’arranjament.

Així, recorda que la Universitat de València s’ha manifestat ‘fermament i de manera reiterada contra les mesures d’austeritat que estan suposant una minva en la qualitat de l’ensenyament públic i un perjudici dels interessos dels estudiants i dels treballadors i treballadores que formen part’.

En aquest context, i d’acord amb els posicionaments de les Juntes de les Facultats de Magisteri i de Filosofia i Ciències de l’Educació, el Consell de Govern de la Universitat de València fa públic el seu ‘desacord amb el document d’arranjament escolar publicat, i en demana la reconsideració a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport’.

Igualment, expressa la ‘solidaritat amb els centres educatius que es troben en aquesta situació i que reivindiquen el manteniment d’un sistema educatiu valencià públic i de qualitat’.

Últimes notícies relacionades:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any