Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Dilluns  05.05.2014  00:24

Autor/s: Mireia Torregrosa 3r ESO

A qui corresponga

Men?ame
 

A la idea de model associem una persona que ha de tindre certes habilitats i capacitats les quals li permeten enfrontar-se al públic. A eixes facultats cap afegir-ne d’altres de caràcter  físic: les seues mesures corporals. També hi són importants. En general parlem de 1,75 metres d'altura, pes entre 50 i 60 quilos i un cos esvelt i proporcionat. L'altura mínima és d'1,70, encara que la majoria fan entre 1,75 a 1,80 metres. La paraula 'model' usualment associa la professió al gènere femení, però també a homes, a adolescents i a xiquets. D'acord amb el concepte modern de model, parlaríem d'una persona amb condicions específiques d'edat, alçada, mesures proporcionades, bellesa, que simule simpatia. Totes, característiques que es confabulen per a aconseguir que els articles presentats resulten molt atractius.

Aquest perfil de persona la societat ens l'està refregant contínuament. I açò ja comença a no estar bé. Primer perquè hi ha gent a qui li fa il·lusió i no té l'estètica que pot tindre una model i pot baixar la seua autoestima. I en segon lloc perquè ser així es converteix en una obsessió per a molta gent que no pot canviar el seu físic. És un tema del qual la societat hauria de preocupar-se i començar a reaccionar, perquè pense que hi ha gent amb il·lusió i ganes d’aprofitar una oportunitat per a tindre una nova experiència. La meua opinió és que haurien de canviar les coses. Com? Per exemple fent actuar persones models amb una altra estètica més normal i emprar la publicitat per a fer canviar de pensar a la gent.

A qui corresponga.