‘Vam votar i votarem’: tres anys del Barcelona Decideix

  • Alfred Bosch, Muriel Casals i Ignasi Termes recorden aquella fita en la mobilització de la societat civil per la consulta

VilaWeb
Redacció
10.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui fa tres anys Alfred Bosch, aleshores portaveu de Barcelona Decideix, anunciava emocionat les dades de participació en la consulta sobre la independència a la capital catalana. Aquella jornada tancava un cicle de centenars de consultes en més de mig miler de municipis de tot el Principat, un cicle que havia començat a Arenys de Munt el 2009. Abans-d’ahir, Bosch era a la tribuna d’oradors del congrés espanyol defensant la convocatòria d’un referèndum oficial el 9 de novembre. Aquella consulta, que va recollir el vot de 257.645 barcelonins, va ser una peça important de totes les que la societat civil catalana va anar afegint per empènyer cap a l’actual procés d’independència.

Per a commemorar aquella gran mobilització d’organitzadors i de votants que va implicar la consulta del 10 d’abril del 2011, Bosch mateix participarà en un acte al Museu d’Història de Catalunya, al costat de Muriel Casals, presidenta d’Òmnium, i d’Ignasi Termes, membre del secretariat de l’ANC. L’acte es farà a dos quarts de vuit del vespre, a l’auditori del museu, i serà presentat pels actors Joel Joan i Toni Albà. Parlaran sobre la continuïtat d’aquella fita i els esdeveniments d’aquests últims tres anys.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any