Els mossos investiguen la mort de dos detinguts anit a Barcelona i Salou

  • Tots dos homes van morir després d'haver estat reduïts per agents de la policia · L'home mort a la plaça Molina és l'actor Alfonso Bayard

VilaWeb
Redacció
03.04.2014 - 14:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els Mossos d’Esquadra han obert diverses investigacions per aclarir la mort de dos detinguts, un a Barcelona i un altre a Salou, ahir a la nit. Es tracta de dos casos diferents, però tots dos homes van morir després d’haver estat reduïts per agents de la policia i amb poc temps de diferència. 

En el cas de Salou, els agents van detenir l’home per haver agredit i apunyalat la seva dona. Segons la policia, l’individu es va mostrar molt violent i va agredir els agents quan aquests miraven d’emmanillar-lo. Al cap d’una estona, va perdre la consciència i els mossos i el Sistema d’Emergències Mèdiques van començar les maniobres de reanimació sense èxit. La policia han ha obert una investigació interna, i el jutge ha decretat el secret de les actuacions. 

Unes hores abans, a la plaça Molina de Barcelona, un home de mitjana edat també va morir després d’haver estat reduït pels mossos. El cambrer de la granja forn de pa de la plaça Miguel Ángel Méndez ha explicat l’endemà dels fets ocorreguts que l’home estava ‘molestant unes noies que estaven assegudes a la terrassa’ de l’establiment. ‘Les noies van entrar a pagar i van dir que les estava molestant i que estaven espantades’, ha relatat el cambrer. Els responsables del forn de pa van trucar als Mossos d’Esquadra i una patrulla s’hi va presentar.

‘L’home va forcejar amb els dos mossos, que van demanar ajuda’, ha explicat Méndez. En arribar els reforços, els agents ‘van aconseguir emmanillar-lo’, ha recordat el cambrer, que ha afegit: ‘Quan el van intentar aixecar i van veure que no responia, li van treure les manilles i van començar a reanimar-lo’.

Montserrat Farré, veïna de la plaça Molina que també va presenciar els fets d’aquest dimecres, ha explicat que l’home ‘va mossegar un policia al braç’ mentre els agents l’intentaven reduir. ‘Estaven intentant posar-li les manilles i que es calmés, perquè estava excitadíssim’, ha destacat. La policia catalana també ha obert una investigació interna per aclarir els fets i el Jutjat d’Instrucció número 10 de Barcelona ha obert diligències. 

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha defensat l’actuació dels mossos a la plaça Molina i ha dit que s’ajustava als procediments. Així es desprèn, diu, de les primeres informacions arran de les dues investigacions obertes. El conseller ha afegit que aquest cas de Barcelona i el de l’home que va morir a Salou són dos fets ‘excepcionals’ i ‘no són comparables’.

L’home mort a la plaça Molina és l’actor Alfonso Bayard

Alfons Bayard, l’home mort anit a la plaça Molina, havia participat en diverses sèries de TV3 com a actor secundari, concretament a ‘Kubala, Moreno i Manchón’, ‘Ventdelplà’, ‘Temps de Silenci’, ‘La Riera’ i ‘El Cor de la Ciutat’. També va fer papers en sèries d’àmbit estatal com ‘Aida’ i ‘Hospital Central’ i en pel·lícules com ‘Hipnos’ (2004), ‘Rumbo a peor’ (2009), Blog (2010). A més d’actor era doblador i locutor de publicitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any