Notícies

Dissabte  29.03.2014  06:00

Nova revolta a les aules valencianes, amb tancades en defensa de l'escola pública

Avui es fa una marxa a Ontinyent en el marc de la Festa per l'Educació, que emet en directe VilaWeb Ontinyent

Men?ame
 

Ara ja fa cinc dies que dues escoles d'Ontinyent, el col·legi Martínez Valls i el Bonavista, i un de València, el Ramiro Jover, fan tancades cada vespre i nit per protestar contra la decisió del govern valencià d'eliminar unitats escolars. La mobilització ha tingut el suport de l'equip de govern municipal, de diputats a les corts i el diputat Joan Baldoví ha portat el missatge al congrés espanyol. Avui, a més, hi ha convocada a Ontinyent una Festa per l'Educació, amb una marxa reivindicativa que començarà a les cinc de la vesprada. D'aquesta manera, les AMPA i la direcció d'aquests centres volen fer arribar la queixa a la conselleria.

'Volem fer veure a la conselleria que estem en contra de les supressions a les escoles públiques', explica Sílvia Ureña, una de les portaveus del moviment. 'Volem que abans que es suprimisca qualsevol unitat a qualsevol escola pública es revisen les escoles concertades. I encara més les concertades que no complixen el concert i fan pagar als pares quotes voluntàries, que s'obliguen a pagar en concepte de calefacció, de despesa de pati… Demanem a conselleria que si sobren aules que siguen de les escoles concertades. I no volem cap supressió a cap unitat. La nostra demanda és que no es suprimisca cap unitat a cap escola pública.'

I una altra demanda: 'Volen pujar la ratio a trenta. La teníem a vint, vam fer una proposta de pujar-la a vint-i-cinc i com que van veure que la comunitat educativa no es movia massa la van pujar a trenta. Pensem que és inviable. Si baixa la natalitat baixa la ratio. Açò pretenem, que aquestes demandes arriben a la conselleria, perquè amb les al·legacions no els arriba. I que ens facen cas abans del dia 7 d'abril. És el dia que ens van dir des de conselleria que respondran les al·legacions, que vam presentar el gener. Encara no han dit res.

Per això volen mantenir la protesta com a mínim fins al dia 7 d'abril, i depenet de la resposta que obtinguin, decidiran si mantenen els tancaments. Esperen que la setmana vinent hi hagi més escoles del País Valencià que s'afegeixin als tancaments.

Festa per l'Educació

A aquests tancaments s'afegeix la Festa per l'Educació prevista per avui. Una marxa per dins la ciutat començarà el programa, que es completarà amb tallers, actuacions musicals i intervencions en defensa del sistema escolar públic, entre les quals hi haurà la del director de VilaWeb, Vicent Partal.

Organitzada per la Plataforma Prou i l'Ajuntament d'Ontinyent, la Festa per l'Educació començarà amb una marxa a les 17.00 des de la plaça e la Concepció que anirà fins a la sala Gomis (antiga multiusos) on es desenvoluparan els tallers, els parlaments i les actuacions musicals.

Per a la marxa, la Plataforma Prou ha dissenyat uns banderins que poden descarregar-se des d'aquesta pàgina perquè els xiquets la pinten de verd i la porten aquella vesprada. A més, ha fet també unes samarretes de color verd amb el lema 'L'educació pública no es toca' que poden encomanar-se al correu de la plataforma plataformaprou@gmail.com.

El llistat de grups i solistes que actuaran a partir de les 18.00 el formen Paco Muñoz, Atzukak, Andreu Valor, Francesc Anyó, Toni de l'Hostal, el Tio Fredo, Hugo Mas, Saba Nova, Zero Coma, Mai Mai, Assekes, La Marabunta, Kaoba, Juan Carlos Colomer, el Club Solitary i Tashkenti, sense que es descarte alguna novetat d'última hora.

A la festa reivindicativa s'hi ha afegit la plataforma MildeNou que aplega els treballadors afectats per l'ERO de RTVV. Membres d'aquesta entitat col·laboraran en la presentació i conducció de les activitats, i donaran a conéixer també les seues reivindicacions per a recordar la necessitat del País Valencià de tindre uns mitjans de comunicació públics, de qualitat i en valencià.

La periodista de Ràdio Nou Reis Juan i l'ontinyentí David Mollà conduiran i presentaran les actuacions, i donaran pas a les intervencions previstes en l'acte que aniran a càrrec de la Plataforma Prou, de la inspectora d'educació Tudi Torró, d'un representant de la plataforma MildeNou, i de Vicent Partal, director de Vilaweb.

Emissió en directe

Per a aquells qui no puguen acudir a la festa reivindicativa, per a la qual s'ha creat l'etiqueta de Twitter #festaperleducacio, VilaWeb Ontinyent emet en directe el concert, en col·laboració amb TVDigital Ontinyent i Mildenou.

Més informació:

VilaWeb Ontinyent

VÍDEOS Suport polític als tancaments de les dues escoles d'Ontinyent (26.03.2014)

Men?ame