Com es diu ‘Community Manager’ en català?

  • El TERMCAT elabora una nova ‘Terminologia de màrqueting digital’ i Griselda Oliver fa una crònica del procés de redacció

VilaWeb
Redacció
27.03.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El recull ‘Terminologia de màrqueting digital’, liderat per Sandra Cuadrado, especialista en comunicació i terminologia, aplega entre uns cent i cent cinquanta termes, els quals es consideren bàsics en l’àmbit de la disciplina del màrqueting.  De tots aquests, cal, però, sotmetre a estudi aquells que puguin tenir alguna dificultat de traducció, tot examinant-los atentament i debatent si són apropiats o no.

Com cal traduir engagementgamification o shoptimization? Què proposen els experts? Per discutir alguns conceptes més complexos per la seva dificultat conceptual o denominativa, el TERMCAT ha reunit un grup d’experts i professionals del màrqueting digital: Òscar Villalibre, professional del màrqueting digital i gestor de comunitats, Gisela Ammetller, professora de màrqueting de la UOC, Jordi Garcia, professor de comunicació a la URL, Núria Escalona, publicista i experta en comunicació, Ricard Gili, periodista i doctorand en ciències polítiques, i Josep Maria Gastó, expert en màrqueting digital. Aquest comitè d’experts està acompanyat per alguns dels terminòlegs del centre: Sandra Cuadrado, Dolors Montes, secretària del Consell Assessor, Joan Rebagliato, responsable de criteris i metodologia, Maria Cortés, responsable de continguts i estratègia en xarxes socials, i Thomas Bell, becari del centre. 

Just abans de començar la sessió, Jordi Bover, director del centre, ens dóna la benvinguda i agraeix la nostra participació. Segons el director, «no és un treball quantitatiu sinó qualitatiu: cal definir els termes que tinguin més freqüència». És adequat, doncs, traduir content curator per ‘curador de continguts’? com hem de traduir community manager? 

Llegiu l’article sencer, aquí.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any