El ple del Palau d’Anglesola aprova la moció en defensa de l’autonomia local

  • Contra la llei espanyola de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL)

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El consistori del Palau d’Anglesola ha aprovat, per majoria absoluta, la moció contra la LRSAL perquè “suposa una retallada competencial sense precedents que suposarà un important retrocés, ja que afectarà de ple als serveis que donen els ajuntaments”.

Montse Meseguer, alcaldessa del Palau d’Anglesolamunicipi ha explicat que aquesta llei vol privatitzar els serveis, principalment els que fan referència als tres grans serveis públics locals: l’abastament d’aigües, el tractament de residus i l’enllumenat públic. “Amb aquesta llei el municipalisme corre un veritable risc de tornar a un model de fa quaranta anys enrere, amb un marc competencial raquític, sense capacitat de decisió sobre les polítiques de proximitat i amb el centre de decisions lluny de la ciutadania”, diu l’alcadessa.

Pel consistori del Palau, la LRSAL”aprofita el context de crisi econòmica per modificar l’estructura de l’estat espanyol i recentralitzar l’administració, vulnera l’Estatut de Catalunya en matèria d’organització territorial i converteix als ajuntaments en un apèndix de l’estat”. També consdiera que “vulnera els principis reconeguts a la Carta Europea d’Autonomia Local com a criteris de proximitat i d’eficàcia”.

La setmana passada l’Ajuntament de Mollerussa va aprovar presentar recurs contra aquesta llei.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum del Palau d’Anglesola.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any