Mollerussa s’afegirà al recurs contra la nova llei espanyola del món local

  • Ho debatrà un ple extraordinari, avui dimecres

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de Mollerussa ha convocat per avui dimecres un ple extraordinari per iniciar els tràmits per formalitzar un conflicte en defensa de l’autonomia local contra la llei espanyola de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració local.

Per l’alcalde Marc Solsona el ple és “important i històric” ja que considera que la llei “vulnera l’autonomia local” i creu que“Mollerussa ha de poder decidir quin serveis presta i com els presta”.

La proposta que es debatrà en sessió plenària considera que la llei en qüestió lesiona l’autonomia local constitucionalment garantida i imposa mecanismes de control que porten a una dependència jeràrquica. Així mateix, diu que “allunya les decisions i el control de la ciutadania acabant amb el valor de proximitat que permet la prevenció, la detecció i l’actuació per garantir uns mínims de cohesió i convivència”. En aquest sentit, Solsona ha afegit que aquesta llei significa “delegar a les Diputacions un seguit de competències i això, ha assegurat, demostra un desconeixement del sistema organitzatiu de Catalunya, sobretot, del de Lleida”.

El ple s’ha convocat de manera extraordinària ja que hi ha temps fins el dia 10 per presentar el recurs. Amb la seva aprovació l’alcalde donarà poders a una procuradora de Madrid perquè defensi la posició de Mollerussa.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Mollerussa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any