Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  27.02.2014  06:00

Autor/s: ACN

Rovira assegura que la Generalitat no necessitarà els ajuntaments per a elaborar el cens de la consulta

Men?ame
 

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, va dir ahir que la Generalitat no haurà de menester la col·laboració dels ajuntaments per a elaborar el cens electoral de la consulta. En declaracions al programa 'Polièdric' de Catalunya Informació, va dir: 'El govern té l'expertesa i disposa de prou dades per a construir el cens.' Segons ella, si fins ara la Generalitat no ha elaborat el cens electoral és perquè Catalunya no té una llei electoral pròpia --es tramita al parlament--. 'El 9 de novembre votarem perquè tindrem un marc legal propi', va assegurar.

Rovira va recordar que els ajuntaments tenien l'obligació de cedir les dades del padró a la Generalitat i que, de fet, ja ho feien de manera habitual. El govern en tindria prou amb el tractament d'aquesta informació per a establir un cens electoral propi amb vista a la consulta del 9 de novembre. 'És absolutament possible', va insistir. La llei electoral i la llei de consultes són les dues grans normatives pendents per a poder convocar la consulta dins el marc legal català.

De la possibilitat d'elaborar el cens a través del padró ja se n'havia parlat temps enrere. De fet, el PPC ja s'hi manifestà en contra i va garantir que els seus batlles es negarien a deixar usar aquestes dades per a un referèndum que consideren il·legal. Ciutadans i el PSC també hi tenen una posició contrària.