Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  06.01.2014  15:29

La Comissió Europea admet haver rebut la carta de Mas però diu que encara no l'ha oberta

Men?ame
 

La Comissió Europea ha rebut la carta d'Artur Mas, però encara no l'ha llegida. Amb aquesta excusa, més de dues setmanes després del seu enviament, la portaveu comunitària Pia Ahrenkilde ha evitat aquest dilluns haver de comentar la missiva del president de la Generalitat a José Manuel Durao Barroso. 'Podré comentar la carta quan l'haguem llegida, quan hagi arribat a les nostres mans els ho comunicarem i llavors la podrem respondre', ha respost Ahrenkilde als periodistes. El procés sobiranista de Catalunya és una pedra a la sabata per a l'executiu comunitari, incòmoda per la pressió de la diplomàcia espanyola, que imposa el 'no comment' i la resposta que és un afer intern espanyol.

'Faré un comentari quan l'hagi llegit, però encara no ho he fet, no tinc el text de la carta', ha assegurat la portaveu de Barroso. Preguntada sobre si la CE no obre el seu correu durant les vacances de Nadal, Ahrenkilde ha assegurat que 'totes i cadascuna de les cartes rebudes s'han obert'. La carta de Mas va arribar divendres a Brussel·les, segons ha informat, i Barroso la respondrà. 'Sempre ho fa, molt probablement la respondrà ell mateix, tot i que també podria encarregar-li a algun eurocomissari', havia dit fa pocs dies el també portaveu David Hudson.