Junqueras diu que ‘no contribuirà a la fractura’ de CiU per una candidatura de CDC i ERC a les europees

  • Duran li respon que Unió 'no ha dit res' i creu que la llista unitària no és possible perquè 'ICV ha dit no i ERC no en té ganes'

VilaWeb
ACN
22.12.2013 - 17:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’ERC, Oriol Junqueras, diu que el seu partit ‘no contribuirà a la fractura de la federació’ amb una llista que ajunti només CDC i els republicans de cara a les eleccions al parlament europeu del maig. ‘Si només fos CDC, implicaria que Convergència i Unió es presentarien separadament, amb tot el que això representa enmig del procés que ens ha de portar al referèndum’, assegura en una entrevista al diari El Punt Avui.

En l’entrevista, Junqueras apunta que ERC no serà qui trencarà la federació de CiU per anar a les europees. ‘És CiU la que s’ha d’aclarir perquè hi ha una part que ja ha dit que no hi vol anar amb ERC’, ha etzibat en clara referència a Unió.

El president d’ERC creu per tot plegat que una llista cívica amb CiU, ERC, ICV i la CUP ‘podria ser positiva’, tot i que és conscient de la dificultat: ‘Iniciativa ja ha dit que no vol anar amb Convergència, Convergència no vol ni Iniciativa ni la CUP, la CUP no vol Convergència i Unió no vol ERC.’

El cap d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha respost per Twitter que la candidatura unitària no és possible perquè ‘ICV ha dit que no i ERC no en té cap ganes’. De fet, matisa que Unió encara ‘no ha dit res’ i per això es queixa que se’ls utilitzi de ‘boc expiatori’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any