A Navarro se li descontrola el PSC de Terrassa pel referèndum d’independència

  • El seu successor a la batllia, Jordi Ballart, anuncia que votarà sí-no el 9 de novembre

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.12.2013 - 16:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, considera que el referèndum del 9 de novembre és condemnat al fracàs i opina que la pregunta doble no és ni clara ni inclusiva. Però en poc temps ha hagut de veure com el seu predecessor a la batllia de Terrassa, Manuel Royes (qui el va posar en el càrrec el 2002, a mig mandat), i el seu successor, Jordi Ballart (a qui va cedir la vara el 2012, a mig mandat) han discrepat d’ell. El batlle actual anunciava ahir al seu bloc que votaria sí-no en el referèndum del 9 de novembre.

Ballart lamenta que la pregunta no s’hagi discutit ‘amb llum i taquígrafs’, que l’hagin acordada ‘d’amagat uns polítics’ i que no sigui tan clara com l’escocesa. Però opta per pronunciar-se clarament a favor d’una de les opcions en un referèndum que Navarro no ha avalat en cap moment. Diu que votarà sí a la pregunta sobre si Catalunya ha de ser un estat i no a la segona, en què es demanarà si es vol que aquest estat sigui independent.

Ho explica així: ‘A la primera pregunta votaria sí a un estat federal; sí a una nova constitució espanyola, federal i defensora de veritat de la justícia i el progrés social; sí a un referèndum legal, clar, i a acatar democràticament la voluntat del poble.’ I afegeix: ‘No a utilitzar la constitució o les lleis per bloquejar la voluntat democràtica del poble català; no a les mentides, l’enfrontament, a l’odi, les amenaces; no a triar només entre sí o no. Hi ha més coses a decidir: per exemple, quin model volem de país, de societat.’

El batlle de Terrassa diu que els catalans han de poder votar sobre el seu futur polític, però que caldria que el referèndum o consulta es fes dins de la legalitat.

Royes, pel dret de decidir

Ara fa poc més d’un mes, Navarro ja va veure com l’històric batlle Manuel Royes s’adheria al Pacte Terrassenc pel Dret de Decidir, de tal manera que donava suport a la declaració de sobirania aprovada al parlament, a què el PSC s’havia oposat. Entre les personalitats adherides al pacte hi havia un altre històric dirigent socialista terrassenc, Josep Casajoana, regidor durant els anys de mandat de Royes i de Navarro.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any