Concentració a les portes del parlament contra els pressupostos i la reforma de les pensions

  • Un grup de iaioflautes ha estat desallotjat de l'hemicicle del Parlament després de mostrar pancartes reivindicatives

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
ACN
04.12.2013 - 20:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Uns quants centenars de manifestants s’han aplegat a les portes del parlament seguint la crida que sindicats, entitats i plataformes socials havien fet aquest dimecres per protestar contra els pressupostos de la Generalitat i contra la reforma de les pensions que impulsa el govern espanyol. S’han cridat consignes contra els executius català i espanyol. Un grup de iaioflautes ha irromput a l’hemicicle proclamant simbòlicament la ‘República Catalana del 99%, aquella en què no es deixa que els interessos de l’1% de la població siguin prioritaris als de la resta’, que il·lustren amb una estelada en què l’estel és substituït per un ‘99%’. Els iaioflautes han cridat consignes contra les retallades i la presidenta del parlament, Núria de Gispert, els ha avisat unes quantes vegades fins que han estat expulsats de l’hemicicle.

Posteriorment, i després de repartir el seu manifest, han assegurat que la seva intenció era la de no marxar fins que De Gispert no els rebés. Dolors Camats, d’Iniciativa, se’ls ha apropat per escoltar les seves reivindicacions.

La manifestació d’avui s’engloba en la campanya que promouen entitats socials i sindicats contra les retallades i que aquest passat cap de setmana va tenir un punt àlgid amb grans manifestacions a nombroses ciutats catalanes, especialment a Barcelona.

Segons CCOO, un dels sindicats convocants, a les portes del parlament s’hi han concentrat unes dues mil persones, entre les quals diversos diputats catalans com Joan Herrera (ICV), Joan Mena (EUiA), David Companyon (EUiA), Quim Arrufat (CUP), David Fernández (CUP) i Isabel Vallet (CUP). Aquests diputats han abandonat el ple per a poder-hi assistir.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any