Notícies

Dimecres  27.11.2013  14:14

Autor/s: ACN / Redacció

El PP aprova el tancament de RTVV enmig de crits de 'no teniu vergonya'

El PP imposa la majoria en un ple tens

Men?ame
 

La majoria absoluta del PP a les Corts Valencianes ha servit per a aprovar la llei de liquidació de RTVV. El resultat ha estat 49 vots favorables i 42 contraris. El ple ha estat molt tens, i després de la votació final el públic assistent ha cridat 'no teniu vergonya!' al grup del PP. Els diputats de l'oposició s'han girat d'esquena a la mesa de la cambra i han fet costat al públic, en senyal de protesta.

Mònica Oltra: 'Els diputats del PP avui escriuen la seua pròpia mort'

Ignacio Blanco, al PP: 'Tancareu però no ens fareu callar, botiflers'

Feta aquesta votació, demà la decisió serà publicada al Diari Oficial. I, a partir de demà, ja es podria acomplir el tancament.

Les protestes han continuïtat a l'exterior amb una concentració dels treballadors demanant la dimissió del president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, per l'aprovació de la llei que liquidarà la ràdio i televisió públiques del País Valencià.

Durant el debat, el portaveu del PP a les Corts Valencianes, Jorge Bellver, ha dit que el tancament de RTVV és una "decisió molt dura" però que el govern valencià va voler salvar l'ens amb l'ERO que la justícia va anul·lar. Bellver ha afegit que l'aprovació de la llei és "conseqüent" amb les prioritats del govern valencià.

El síndic popular a més ha responsabilitzat l'oposició d'aquesta decisió i ha dit que "han estirat tant la corda que al final s'ha trencat i ja no hi ha recursos ni temps per poder lligar-la".

Compromís anuncia accions jurídiques i demana la dimissió de Fabra

El diputat socialista Josep Moreno, ha assenyalat que es tracta d'una "derrota històrica dels valencians com a poble" i que el PP "menteix" quan diu que és insostenible afegint que "ni als Estats Units, paradigma neoliberal, es qüestionen tenir una televisió pública". Moreno ha qüestionat el perquè totes les autonomies governades pel PP tindran televisió pública excepte el País Valencià.

El síndic de Compromís, Enric Morera, ha anunciat que el seu grup presentarà una acció de responsabilitat patrimonial contra la junta d'accionistes de RTVV (el govern valencià) perquè respongui amb el seu patrimoni per aquest tancament. Morera ha recordat el cas de Ràdio Mallorca i ha dit que anirà als jutjats de seguida que s'aprovi la llei.

El portaveu de la coalició ha afegit que Fabra ha de dimitir "per no haver pogut gestionar una situació de dificultat" i per "no continuar fent mal a la nostra autonomia".

El portaveu adjunt d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Ignacio Blanco, ha dit que RTVV "és, era i serà necessària". Blanco ha remarcat que si bé la llei de creació de RTVV va ser aprovada per unanimitat l'any 1984 ara el PP aprova en solitari el tancament de l'ens. Blanco ha afegit que no es tracta "d'una decisió difícil, el més difícil és negociar". El portaveu adjunt d'EUPV ha assenyalat que es tracta d'una decisió "precipitada" i que es durà endavant "gràcies a una majoria vergonyant".

Men?ame