El sí a la independència duplica el no entre els votants d’ICV

  • El baròmetre del CEO indica què farien els votants de cada partit en un referèndum

VilaWeb
Redacció
22.11.2013 - 12:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El baròmetre del CEO fet públic avui (estudi, en PDF) pregunta què votarien els ciutadans si demà hi hagués un referèndum sobre la independència. L’independentisme és majoritari, amb aquestes dades: 54,7% hi votaria a favor, 22,1% hi votaria contra i 15,7% s’abstindria. Un 4,9% declara que no ho sap. El baròmetre també ens diu què votarien en el referèndum els electors de cadascun dels partits al parlament, segons el record de vot de les últimes eleccions.

CiU: El 78,2% dels votants de CiU hi votaria a favor, i un 7,3% contra. Un 10% diu que s’abstindria i un 3%, que no ho sap.

ERC: A ERC, el 96% dels votants diria sí a la independència, i tan sols un 2,9% diu que s’abstindria. El percentatge de vots negatius i d’indecisos és irrellevant.

PSC: Entre els votants del PSC, l’opció del no a la independència és majoritària: un 61,8%; un 13,1% votaria sí a la independència. I és força alt el percentatge d’abstencionistes (13,7%) i el d’indecisos (7,9%).

PP: Un 84,6% dels votants del PP dirien no a la independència; un 3,3% votaria sí i un 10,1% s’abstindria.

ICV-EUiA: ICV-EUiA és la força amb l’electorat més dividit, però decantat majoritàriament pel sí a la independència: un 49,3% votaria sí i un 24,7% votaria no. El 14,7% diu que no aniria a votar i un 3,9% diu que no ho sap. En el cas de l’electorat ecosocialista hi ha un 5,8% dels enquestats que dóna ‘altres respostes’ a aquesta pregunta.

CUP-AE: Entre la CUP el sí és majoritari, amb un 89,8%. Un 5,3% s’abstindria i un 4% no ho sap.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any