L’Assemblea de Docents prepara una ‘caixa de resistència’ per a la vaga indefinida

  • La UGT també s'afegeix a la convocatòria

VilaWeb
Redacció
10.09.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea de Docents de les Illes ha començat a recaptar diners per a les despeses que es derivaran de la vaga indefinida a partir de dilluns vinent, dia 16. Perquè poguessin crear aquesta ‘caixa de resistència’, l’Obra Cultural Balear (OCB) els ha posat a disposició el seu CIF. Ahir, la UGT també va afegir-se a la convocatòria, al costat de l’STEI i CCOO. El govern de Bauzá està decidit a aplicar el nou decret de llengües (TIL) sigui com sigui, i tot plegat ha originat una allau d’indignació entre la societat de les Illes. 

El comitè de vaga de l’Assemblea considera que la caixa és un instrument bàsic de la lluita dels treballadors i, a més, permet que tothom qui es vulgui solidaritzar amb la vaga, ho pugui fer mitjançant una aportació econòmica. A més, diuen que els darrers dies han rebut molts missatges de ciutadans amb voluntat de col·laborar, gent que es vol implicar activament en la defensa del dret d’una educació de qualitat.

Les decisions que el govern de Bauzá va prendre la setmana passada van tornar a causar indignació: dijous va impedir que el curs comencés amb vaga i els sindicats i l’Assemblea van haver d’ajornar-la al dia 16; i l’endemà, divendres, va aprovar un decret llei per aplicar el polèmic trilingüisme i esquivar la sentència del (TSJB) que el suspenia cautelarment.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any