Rajoy confia que el diàleg amb Mas mantingui la unitat d’Espanya

  • Diu que la situació catalana és un assumpte important per a ell

VilaWeb
ACN
06.09.2013 - 17:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha donat a entendre que es va reunir amb el president de la Generalitat per parlar de la situació catalana. “És una conversa més de les que ha pogut produir-se. Estem davant d’un assumpte que és important per a tots, per als ciutadans de tota Espanya, i per tant pels de Catalunya, i per a mi”, ha dit des de Sant Petersburg després de la reunió del G-20. “Jo he estat amb el senyor Mas, he dit que amb Mas em reuneixo algunes vegades. Aquesta setmana m’he reunit amb alguns o amb algun president i no ha aparegut als mitjans”, ha afegit. Rajoy ha afirmat que espera “poder fer coses, però sobre la base” de la seva posició ja coneguda sobre el procés català. Rajoy ha explicat que ell parla de la situació catalana amb Mas i amb altres persones “amb una certa periodicitat”, i en algunes ocasions això es fa públic i d’altres vegades no. “És una conversa més de les que han pogut produir-se”, ha indicat en preguntar-li sobre la reunió que publica el diari ‘Ara’.

De fet, ha remarcat que aquesta mateixa setmana s’ha reunit amb algun president autonòmic i això no ha aparegut als mitjans. “Hi ha reunions que són públiques i reunions que són privades”, ha reiterat.

En qualsevol cas, ha remarcat que la qüestió catalana és un assumpte que és “important per a tots, per als ciutadans de tota Espanya, i per tant per als catalans” i també per a ell mateix. “Esperem que podem fer coses raonables sobre la base que la meva posició és la que tothom coneix i no fa falta que la reiteri”, ha afegit.

Rajoy ha assegurat que ell continuarà treballant perquè Espanya continuï en un procés en què “junts, moltes persones durant més de 500 anys” han aconseguit millorar el nivell de vida i fer de l’espanyol “un gran país”. “L’important és que tots treballem, perquè la majoria volem seguir treballant al voltant d’un projecte comú, un objectiu compartit. Es tracta que aquest país sigui capaç, tirant tots junts, d’aprofitar els reptes i oportunitats com tantes vegades hem fet al llarg de la història”, ha argumentat.

En tot cas, sobre el diàleg amb Mas, ha opinat que parlar “mai és dolent ni sobra sense perjudici que tothom defensi les seves pròpies posicions”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any