La mobilització a la xarxa fa suprimir un bloc ultra contra Botifarra

  • El diari Levante elimina el bloc que recollia les amenaces del GAV al músic de Xàtiva després de les queixes a Twitter

VilaWeb
Redacció
06.09.2013 - 11:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’etiqueta #TotsAmbPep ha arribat a ser Trending Topic aquestes últimes hores a Twitter en suport al músic Pep Gimeno Botifarra, amenaçat per l’ultradretà Grup d’Acció Valencianista de Picassent. Una gran mobilització a la xarxa que ha fet que finalment el diari Levante hagi suprimit el bloc ‘Desperta ferro’, on s’hi recollien les amenaces contra el cantant xativí.

En aquest bloc, el seu autor, Javier Navarro, explicava la campanya del GAV contra ‘el cantautor catalanista Pep Gimeno Botifarra’ i recordava que aquest dissabte actuaria a Picassent. Una campanya de cartells i adhesius que mostren una fotografia del músic amb ‘el lema ‘Es busca’ per catalanista i traïdor a la llengua valenciana’; i unes octavetes acusant el músic de renegar de la identitat i la cultura vanlencianes, ‘ofrenant noves glòries als Països Catalans’ i instant els valencians a ‘la lluita valencianista’.

La campanya de l’extrema dreta contra el músic i el seu ressò al Levante va irritar centenars de persones, que ahir a la nit van començar a demanar a través de Twitter que el diari valencià eliminés el bloc i a donar suport a Botifarra. Efectivament, arran de la pressió i les queixes el bloc ha desaparegut.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any