Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  31.08.2013  20:00

Suspenen el compte de Twitter de l'impulsor de la piulada col·lectiva pel dret d'estudiar en català al País Valencià

La piulada s'ha fet a les vuit del vespre, amb l'etiqueta #vullestudiarenvalencià i la menció del president de la Generalitat, Alberto Fabra

Men?ame
 

Jaume Flor ja és tot un expert a promoure piulades col·lectives a Twitter en favor de causes relacionades amb llibertat del país i els drets lingüístics dels catalanoparlants. Avui ho ha tornat a demostrar amb la piulada en massa #vullestudiarenvalencià, a les vuit del vespre. Però abans de la piulada, Twitter li ha suspès el compte i n'ha hagut de creat un de nou que, obviament, no tenia el número de seguidors de l'anterior, però que també ha estat blocat per Twitter.

'Estem a punt de començar el curs escolar i al País Valencià el govern del PP ha tornat a posar totes les traves possibles perquè més de catorze mil famílies no puguen matricular els xiquets en el programa plurilingüe d'ensenyament en valencià', diu Flor, que anima tothom a expressar a Twitter 'el rebuig més ferm a la conculcació del dret d'estudiar en valencià a milers de xiquets valencians amb l'etiqueta #vullestudiarenvalencià i la menció @AlbertoFabra'.

La crida de Flor respon al fet que catorze mil famílies valencianes no podran escolaritzar enguany els seus fills en la línia en valencià per la falta de places i les traves que hi posa el govern, segons càlculs d'Escola Valenciana del mes de maig, quan es va aprovar l'avantprojecte de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE).

Segons dades de l’últim informe de matriculacions d’Escola Valenciana, un 61,2% de les famílies voldrien matricular els fills en valencià si la Generalitat els oferís aquesta possibilitat. Aquesta xifra, traduïda en alumnes, representa que uns 126.000 nens podrien estudiar en valencià i no ho fan per manca d'oferta.