Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  29.08.2013  17:21

Els danys de la pedregada al camp de la Vall i la Costera superen el milió d'euros

La Policia Local d'Ontinyent va haver de rescatar una dona i dos xiquets de l'interior d'un cotxe

Men?ame
 

La forta pedregada que va descarregar ahir sobre part de la Vall d'Albaida va afectar especialment els termes de Castelló de Rugat, Fontanars dels Alforins i Ontinyent. La Unió de Llauradors ha informat que els danys a la nostra comarca i a la Costera han afectat més de 2.000 hectàrees i superaran el milió d'euros, sobretot en camps de vinya i oliveres.

El sindicat agrari ha indicat també que aquestes quantitats podrien incrementar-se si es manté l'ambent humit per l'aparició de fongs que poden afectar la producció de raïm a punt ja de veremar-se.

D'altra banda, l'Ajuntament d'Ontinyent ha explicat que el trànsit pel camí Vell de Xàtiva continuarà uns dies interromput mentre s'acaba de netejar el pas pel riu de l'acumulació de brossa i branques. Les faenes de les brigades municipals se centren també a retirar el gran nombre de fulles arrancades dels arbres per la pedregada i que poden taponar els desaigües i albellons ara que s'esperen més pluges.

D'entre els problemes causats per l'aiguat, destaca l'enfonsament de l'interior d'una casa deshabitada a la plaça de Baix, i l'arrossegament de terres a la rotonda de la Saleta i en alguns camins veïnals a la zona d'Helios, una de les més afectades per la tempesta. Amb tot, el fet més destacable va ser el rescat d'una dona i de dos xiquets de l'interior d'un cotxe al Camí dels Carros. Agents de la Policia Local van haver de traure'ls del vehicle i els van dur a casa seua, sense que es tinga notícia de cap dany personal.

La forta tromba d'aigua, que va arribar a descarregar noranta-nou l/m2 entre les quatre de la vesprada i les dotze de la nit, va causar inundacions a l'accés principal de l'edifici de l'Ajuntament, al Mercat Municipal, a l'antic edifici de Correus, enestàncies de la piscina coberta, i al Centre Comercial El Teler, a més de baixos comercials i garatges. A més, la intensitat de la pluja i els arrossegaments de terres van obligar a tallar per precaució l'accés nord a la ciutat per la CV-650 a l'altura de la rotonda del pont de Sant Vicent.