ICV-EUiA veu possible una cadena humana més inclusiva, tot i que es mantingui el lema de l’ANC

  • Ricard Gomà defensa que la reivindicació 'realment transversal' és el dret de decidir i que hauria de tindre cabuda a la Via Catalana

VilaWeb
ACN
20.08.2013 - 12:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després que el secretari general d’Unió, Josep Maria Pelegrí, demanés als organitzadors un lema en favor del dret de decidir i que l’ANC deixés clar que no tenia cap intenció de modificar-lo, el president del grup municipal d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, ha assegurat avui que veu possible que, tot i que l’ANC mantingui el lema de la cadena humana de l’Onze de Setembre, aquesta sigui ‘plural i inclusiva’.

Gomà ha fet aquestes declaracions des de la UCE, on ha defensat, no obstant això, que, ‘al marge de lemes, la reivindicació ‘realment transversal’ a Catalunya és la del dret de decidir i que, per tant, aquesta demanda hauria de tenir cabuda a la Via Catalana.

‘Creiem que l’ANC té dret de plantejar el lema que vulgui’, ha declarat Ricard Gomà. El dirigent ecosocialista ha afegit que el seu partit no dirà a l’organització quin ha de ser el lema de la Via Catalana com tampoc diria a un sindicat quina consigna hauria d’encapçalar una reivindicació laboral. Però, segons Gomà, encara que es mantingui el lema de l’ANC, és possible que sigui una cadena ‘plural i inclusiva’.

Gomà ha reiterat que l’exercici del dret de decidir és la demanda ‘realment transversal’ en una Catalunya plural en l’aspecte nacional, i que, per tant, aquesta reivindicació s’hauria de poder defensar a la cadena humana. ‘Continuem pensant que la millor manera d’enfortir la cadena humana de l’11 de setembre és que sigui com més inclusiva i que pugui aglutinar el màxim de les sensibilitats que avui se situen clarament en l’objectiu polític del dret de decidir’, ha declarat Gomà. ‘Ens sentim còmodes amb un plantejament inclusiu i plural’, ha assegurat, per afegir després que se sent optimista que aquesta sigui la perspectiva perquè és una posició ‘que té gruix’ i perquè s’han expressat moltes veus en aquest sentit.

Preguntat per la hipotètica participació de dirigents del PSC, l’ecosocialista s’ha mostrat convençut que moltes de les persones i el teixit social que aquest partit representa es poden sentir còmodes en aquesta visió àmplia de la Via Catalana. ‘Hi hauria de tenir cabuda qualsevol expressió política en favor del dret de decidir.’ Tot i això, ha afegit que ICV-EUiA no hi té res a dir ‘si una determinada força política decideix autoexcloure’s’.

El dirigent ecosocialista també s’ha mostrat respectuós amb la decisió que prengui el govern respecte a la seva participació en la cadena humana. Faci què faci, ha volgut remarcar, la posició d’ICV-EUiA sobre la política de l’executiu de CiU no canviarà i, per tant, continuaran encarant-s’hi.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any