Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  18.06.2013  06:00

La Mòstra de Cinèma Occitan, amb més vitalitat que mai

La inauguració es fa demà a Lleida amb l'assistència del director de cinema Patric La Vau

Men?ame
 

La Mòstra de Cinèma Occitan arriba a la sisena edició (programa, pdf) amb una ampliació del nombre de localitats d'exhibició que passa d'onze a dinou. Entre aquestes es destaquen Viella, a l'Aran; Rodés, Tolosa de Llenguadoc, Montalban i Bordèu a l'estat francès; Ostana, al Piemont, i Barcelona, Lleida, Cassà de la Selva i la Seu d'Urgell a Catalunya. La Mòstra s'inaugura demà a Lleida, amb la projecció del llargmetratge 'Lenga d'amor' i la presència del seu director, Patric La Vau. 

La Vau és un cineasta independent, que ha col·laborat amb mitjans com la BBC i National Geographic. És especialista en producció amb càmera digital, i organitzador del festival audiovisual 'Les nuits atypiques' a Langon (Occitània).

'Lenga d'Amor', recull el treball sobre la memòria occitana i gascona. Com a novetat, cada localitat tindrà una selecció de pel·lícules diferent per adaptar-se a la diversitat de públics.

La Mòstra de Cinèma Occitan configura any rere any una programació que ofereix una visió panoràmica de la llengua occitana i de les seves modalitats que van del gascó al vivaro-alpí, passant pel llenguadocià, el llemosí, el provençal i l'alvernès, a través de creacions audiovisuals. Quant als gèneres, hi predomina el documental, entre d'altres formes d'expressió cinematogràfica.

El Departament de Cultura de la Generalitat organitza la Mòstra amb la col·laboració d'institucions i empreses catalanes i occitanes que en faciliten la presència en territori occità i català. L'objectiu és promoure el coneixement de la realitat de la llengua occitana a Catalunya i impulsar-ne la creació cinematogràfica.