El batlle de Sant Andreu de la Barca no sabia que s’homenatjaria la División Azul

  • Diu que va quedar sorprès i s'afegeix a la condemna i demanda de dimissió de Llanos de Luna

VilaWeb
Redacció
17.05.2013 - 10:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Enric Llorca, batlle de Sant Andreu de la Barca (PSC), va participar en l’homenatge a la guàrdia civil en què també es van commemorar combatents espanyols de l’exèrcit nazi. Era al costat de la delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna, quan aquesta entregava un diploma a la Hermandad de Combatientes de la División Azul. Avui ha dit que no sabia que això passaria, i que si ho hagués sabut no s’hauria quedat a aquesta part de l’acte.

‘Vaig quedar sorprès. No m’hi podia sentir identificat. Dos familiars meus van haver d’exiliar-se. Si ho hagués sabut, no m’hauria quedat a aquesta segona part de l’acte’, ha argumentat en una entrevista a Rac1. 

Llorca s’ha afegit a la condemna i la petició de dimissió de Llanos de Luna (‘No hem d’homenatjar aquest tipus d’associacions’) i explica: ‘El primer que vaig pensar va ser que això no hauria d’haver tingut lloc. Em sento malament, perquè crec que una cosa és la guàrdia civil i l’altra la Hermandad de Combatientes de la División Azul’. En aquest sentit, ha dit que ningú no sabia qui rebria els diplomes. ‘Quan s’anuncia per megafonia i veig que aquests senyors s’apropen, em quedo sorprès.’

‘Si en aquell moment me n’hagués anat, hauria pogut muntar un bon número. Crec que no corresponia, perquè jo era allà a nivell institucional. Tot i que no em va agradar gens perquè ni em sentia identificat ni em sentia bé, no era allà a nivell personal sinó institucional’. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any