El Síndic de Greuges demana la dimissió de Fernández Díaz per l’esborrany d’El Mundo

  • Ribó respon també a Cospedal que 'violentar el vot' és filtrar informacions falses abans d'unes eleccions

VilaWeb
ACN
14.04.2013 - 11:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, considera que el ministre de l’Interior del govern espanyol, Jorge Fernández Díaz, hauria de dimitir si no troba els responsables de la filtració al diari El Mundo d’un suposat informe policial en què s’acusava el president Artur Mas i la família Pujol Ferrussola de tenir comptes a Suïssa. En declaracions al programa ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio, Ribó s’ha referit també a les paraules de la secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal, que va titllar les accions d’escarn de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de nazis per intentar ‘violentar el vot’.

Rafael Ribó s’ha mostrat contundent i ha valorat, en resposta a Cospedal, que potser el Partit Popular va ser qui va intentar violentar el vot dels catalans en les darreres eleccions al Parlament de Catalunya. ‘Intentar manipular vots en un moment tan important per a la democràcia’, ha dit. El Síndic ha afegit que encara era més greu que ningú no hagi explicat encara ‘d’on, perquè i com surt aquest informe’ i que, com a conseqüència, ningú no n’hagi assumit cap mena de responsabilitat.

Per aquest motiu, Ribó considera que si es descobreix l’autoria de la filtració de l’informe del sindicat de la policia al diari El Mundo, el ministre Jorge Fernández Díaz ‘hauria de veure qui del seu ministeri hauria de dimitir’ i, si no es troben els responsables, s’hauria ‘d’acabar amb la dimissió del responsable mateix del ministeri’. Una decisió que respondria, segons Ribó, a una acció de ‘maduresa democràtica’, que s’ha vist ja en altres països.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any