STEPV portarà a la fiscalia de menors la campanya del PP contra els professors

  • La cacera de bruixes convida els alumnes a denunciar professors que 'adoctrinin'

VilaWeb
Redacció
26.03.2013 - 12:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV) denunciarà a la fiscalia de menors la campanya de Noves Generacions del PP de Castelló. El sindicat considera ‘un fet molt greu’ la inciativa, que emmarca ‘dins d’una campanya més àmplia i general potenciada pel PP i per la mateixa Conselleria d’Educació’, i que busca ‘desprestigiar el professorat, atacar la llibertat de càtedra i d’expressió, controlar políticament els centres docents i el sistema educatiu públic i desprestigiar l’educació pública’.

En un comunicat, STEPV denuncia que es tracta d’una campanya ‘pròpia d’organitzacions antidemocràtiques i feixistes que, sota denúncies falses, pretén coaccionar el professorat i atacar els principis constitucionals i les llibertats democràtiques’. Alerta que la campanya ‘recorda els mètodes de l’Alemanya nazi o la dictadura franquista’ i que ‘és una autèntica caça de bruixes’.

El sindicat responsabilitza el president de la Generalitat, Alberto Fabra, i la Conselleria d’Educació ‘del que puga passar en els centres educatius, ja que la campanya incita a l’odi i la violència contra el professorat’.  

Cacera de bruixes

Em volen adoctrinar, que no t’emboliquin‘ és el nom de la campanya que ha engegat la delegació de les Noves Generacions de Castelló amb l’objectiu d’empaitar el professorat que s’escapi de les seves directrius. Amb aquesta campanya, la joventut del PP convida els estudiants a denunciar els professors que ‘adoctrinin’ enviant un correu electrònic a una adreça gestionada per la formació.

Segons que ha informat l’organització, ha confeccionat una eina de denúncia anònimament, arran de ‘les imposicions ideològiques en algunes aules de la província de Castelló’. El president de NG a Castelló, Gonzalo Bautista, incita tots els joves que sàpiguen casos d’adoctrinament a les aules a denunciar-los. ‘No podem permetre una educació basada en el menyscabament d’un dret fonamental com és la llibertat d’expressió’, diu Bautista al comunicat. Admet, això sí, que són minoritaris ‘els casos en què es fa un ús inadequat de la llibertat de càtedra atemptant contra un model educatiu neutre i imparcial’.

El cas és que la campanya se’ls ha girat en contra a Twitter. Amb l’etiqueta #Quenotelien molts usuaris es riuen de la idea del PP de Castelló i denuncien la voluntat adoctrinadora de la formació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any