Herrera recorda a l’ANC que ‘no hi ha projecte nacional sense cohesió social’

  • El secretari general d'ICV demana a CiU i ERC que abans de presentar un pressupost facin una avaluació del deute

VilaWeb
ACN
16.03.2013 - 17:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari general d’ICV, Joan Herrera, ha felicitat aquest dissabte des de Martorell el primer aniversari de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) però els ha recordat que “no hi ha projecte nacional sense cohesió social”. Herrera ha advertit que “aquells que vulguin tirar endavant el procés nacional han d’entendre que ha d’anar associat a un procés de cohesió social” i “espero que així ho entengui el país”. D’altra banda, el líder ecosocialista ha demanat a CiU i ERC que abans de presentar un pressupost al Parlament “facin una avaluació del deute” i també una “reestructuració per avaluar fins a quint punt primer hem de pagar els peatges a l’ombra que les entitats del tercer sector”.

Herrea ha valorat positivament el primer aniversari de l’Assemblea Nacional Catalana que aquest dissabte celebra la seva primera assemblea general a Girona on ha de renovar el full de ruta i on es fixarà el 31 de maig del 2014 com a data límit per convocar el referèndum. Amb tot, el líder ecosocialista, ha advertit que “no hi ha projecte nacional sense cohesió social” i ha manifestat que “aquells que vulguin tirar endavant el procés nacional han d’entendre que ha d’anar associat a un procés de cohesió social”. 

Avaluació del deute 

Abans d’assistir al setè congrés del partit al Baix Llobregat, Herrera també ha volgut demanar a CiU i ERC que “abans de presentar els pressupostos facin una avaluació del deute”. “Que avaluïn fins a quint punt podem pagar tot el deute i fins a quint punt primer hem de pagar els peatges a l’ombra que les entitats del tercer sector”, ha afegit.

En aquest sentit, el líder ecosocialista ha denunciat que “necessitem no gestionar la misèria, com proposen CiU i ERC” sinó que “hem de lluitar contra aquesta misèria i això vol dir reestructurar el deute, reendreçar-lo i canviar l’odre de prioritats”. 

Herrera torna a demanar una moció de censura contra el PP

El secretari general d’ICV-EUiA, Joan Herrera, ha tornat a demanar aquest dissabte un “acte de responsabilitat” de les forces polítiques per “presentar una moció de censura contra el PP” al govern espanyol. Herrera ha afirmat que “sabem que no prosperarà però és la manera que tenim d’expressar que ja n’hi ha prou”. 

Herrera ho ha dit arran de l’aprovació aquest divendres d’un decret-llei que retarda les prejubilacions i endureix les condicions per accedir-hi. “El que fa el govern del PP és desmantellar l’estat del benestar i les mesures que va aprovar no tenen cap sentit econòmic, sinó que defensen els interessos de la banca i de pràctiques corruptes”. 

Segons ha apuntat, la nova mesura “farà que la gent major de 55 anys que es troba en una situació precària i no troba feina, en no poder accedir al sistema de prejubilacions, la llançarà a la misèria”. Per ell, es tracta d’una reforma de “jutjat de guàrdia” i ha demanat al govern espanyol que “no menteixi perquè la població no és imbècil”. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any