‘L’exèrcit espanyol no té capacitat per intervenir Catalunya’

  • El coronel Martínez Inglés, que serà jutjat per injúries a la corona, diu que Espanya té 'un miniexèrcit que fa riure'

VilaWeb
Redacció
16.02.2013 - 16:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘L’exèrcit espanyol mai no envairà Catalunya. Això només ho diuen quatre militars retirats de l’extrema dreta’, diu el coronel retirat Amadeo Martínez Inglés, que abans d’un mes serà jutjat a l’Audiència espanyola acusat d’injúries greus a la corona. En una entrevista al diari Público, Martínez Inglés parla del ‘soroll de sabres’ que en alguns sectors de l’exèrcit s’han sentit arran del procés d’independència de Catalunya. Diu que l’exèrcit ni tan sols té capacitat logística per fer cap intervenció militar.

‘Els 15.000 o 20.000 soldats operatius són en missions a l’exterior. La resta és fantasia, hi ha 80.000 persones en una llista, però els soldats de combat no passen de 20.000’, diu Martínez Inglés. ‘Tenim un miniexèrcit que fa riure. Catalunya és molt gran, operativament parlant. Per a ocupar només Barcelona caldrien 100.000 soldats. Poden ocupar-la fent un ensurt de nit, però després com s’aguanta? És impossibe, tant logísticament com econòmicament, que s’intervingui Catalunya’.

Martínez Inglés, conegut per les seves posicions progressistes, va dir el mes de setembre passat una carta enviada a Ara o Mai que Catalunya seria el que volguessin els catalans. L’article era una rèplica a les declaracions amenaçadores contra Catalunya del coronel Francisco Alamán Castro. En aquest sentit, advocava per canviar l’article 8.1 de la constitució espanyola, ‘culpable de les intempestives declaracions d’alguns uniformats al llarg dels últims anys’.

Fa uns mesos, un catedràtic de la Universitat Complutense va calcular quants soldats calien per ocupar Catalunya. Segons els seus càlculs, en farien falta uns 270.000.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any