El món de les apps i Catalunya

  • La capitalitat de Barcelona amb el Mobile World Congress ha convertit Catalunya en un dels pols d’activitat del fenomen de les aplicacions per mòbil. Un món que va néixer fa només cinc anys, però que és aquí per quedar-se.

VilaWeb
Laura Mont i Òria Montardit
07.02.2013 - 14:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Actualment és difícil veure algú sense un aparell tecnològic a les mans al metro o en un tren. Fa sis anys que va sortir el primer iPhone i, a partir d’aquell moment, el boom en els smpartphones ha augmentat considerablement. Espanya és el país d’Europa amb més smartphones en relació amb el nombre d’habitants. Fins i tot, està per davant dels Estats Units i del Japó. També s’estima que actualment hi ha 12 millions d’usuaris actius en aplicacions mòbils al nostre país. A més a més, durant el 2012 es van descarregar 2,7 milions d’aplicacions cada dia.

En aquest sentit, Miquel Labòria, Community Manager, Social Media i desenvolupador d’aplicacions creu que el mercat de les aplicacions és un sector en creixement:

Espanya és líder en l’ús de les aplicacions per a mòbil, però, i en el desenvolupament?

Jesús Alonso, director del màster Mobile Business & Apps Design de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), sens dubte creu que el mercat de desenvolupament d’apps és un mercat en alça. A més a més, considera que Barcelona és una ciutat clau en la eclosió de les aplicacions mòbils gràcies a l’esdeveniment del Mobile World Congress que any darrera any situa la ciutat en punt de trobada mundial. 

Gina Tost, presentadora, periodista i experta en tecnologia, defensa precisament que Catalunya és capdavantera en el desenvolupament d’aplicacions i ho atribueix a l’esperit tecnològic que ha empès els catalans des de sempre.

Labòria però, creu que per ser un mercat que acaba d’arrencar encara no existeix un volum considerable d’empreses que es dediquin exclusivament a les aplicacions mòbils. L’expert explica que és més aviat feina dels departaments interns de cada empresa i que els creadors d’aplicacions són majoritàriament autònoms.

Tot i això, Tost veu un futur brillant al negoci de les aplicacions mòbils a Catalunya i ens explica que, amb recursos comparativament limitats, els freelance i les empreses catalanes estan prenent posicions en el món de les aplicacions per mòbil.

L’ús de les aplicacions

Actualment, l’ús de les aplicacions és constant i variat: les usem per informar-nos, per treball o d’entreteniment, entre d’altres. Però a la vegada són una eina útil en el món de la educació o, fins i tot, en el món empresarial i laboral. Així ho creu Miquel Labòria:

Però, l’ús de les aplicacions on juga un paper destacat?

Com a curiositat

Alonso apunta que als Estats Units ha sorgit una aplicació estrella: consisteix en veure si hi ha lloc al restaurant que tu vulguis, poder reservar la taula que més t’agrada, sempre i quan estigui disponible, i poder triar el menú mitjançant  l’aplicatiu. Això fa que quan la gent arribi al restaurant ja tingui la taula que més li agradi assegurada i gairebé el plat a taula.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any