Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Dimecres  16.01.2013  06:00

Manel Guerrero: 'Cal evitar el tancament d’espais culturals'

El cap d'exposicions de l'Arts Santa Mònica participa en la sèrie 'Tres desigs possibles per al 2013'

Men?ame
 

Manel Guerrero, responsable d'exposicions de l'Arts Santa Mònica, ha posat èmfasi en el tancament d'espai culturals que aquesta crisi ha començat a originar. I n'ha fet una llista: Espai ZERO1 d’Olot, Espai Mallorca de Barcelona, Llibreria Catalònia de Barcelona, Centre Cultural Caja Madrid de Barcelona, Centre Cultural Caixa Tarragona… 'Cada espai cultural que es tanca és un espai de llibertat, creació i diàleg que desapareix.'. D’ací neix el seu primer desig.

1.
Són temps de resistència. Cal refermar la fraternitat i la solidaritat, en moments tan difícils per a molts. Cal evitar el tancament, que ens empobreix encara més, d’espais culturals (Espai ZERO1 d’Olot, Espai Mallorca, Llibreria Catalònia, Centre Cultural Caja Madrid, Centre Cultural Caixa Tarragona, etc.). Cada espai cultural que es tanca és un espai de llibertat, creació i diàleg que desapareix. Cal evitar desnonaments i acomiadaments. No hi ha societat del benestar sense casa ni feina dignes, sense ensenyament i sanitat de qualitat.

2.
És indispensable el combat democràtic radical per la cultura, la llengua, l’educació, la investigació i la recerca, per la justícia social i les llibertats individuals i col·lectives.

3.
La intel·ligència en la complexitat, la unitat en la diversitat, i la perseverança individual i col·lectiva són el camí per a la plena sobirania política, econòmica i cultural.