Denúncia col·lectiva de residents a l’estranger que no van poder votar el 25-N

  • La plataforma Catalunya Diu Prou ha portat al jutjat quaranta denúncies i quatre-centes cinquanta queixes de catalans que no van poder participar a les eleccions

VilaWeb
Redacció
03.01.2013 - 15:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plataforma Catalunya Diu Prou ha presentat aquest dijous una denúncia col·lectiva de catalans residents a l’estranger que van voler votar en les eleccions al Parlament del passat 25 de novembre i no ho van poder fer. El col·lectiu ha reunit fins a quaranta denúncies i unes quatre-centes cinquanta queixes de persones afectades que no van aconseguir participar als comicis des de l’estranger. La plataforma ha assessorat els catalans que s’han volgut queixar i s’ha fet càrrec dels tramitats legals per poder fer la denúncia col·lectiva.

La plataforma ha informat en un comunicat de l’entrada de les denúncies a la Ciutat de la Justícia aquest mateix dijous. El col·lectiu ha volgut destacar que 150.346 electors catalans que resideixen a l’estranger no van poder votar en les eleccions catalanes del passat 25-N del 2012, segons dades de la FIEC, i ha considerat que tan sols 16.271 electors amb dret de vot van poder superar el primer tràmit. És per això que la plataforma Catalunya Diu Prou ha reunit i presentat al jutjat les quaranta denúncies i quatre-centes cinquanta queixes de persones que es van trobar en aquesta situació.

Segons el col·lectiu, el país on es van detectar més problemes per a exercir el dret a vot va ser els EUA, concretament als estats de Florida, Geòrgia, Maryland, Miami, Nova York, Nova Jersey, Massachusetts, Connecticut, Illinois, Pennsilvania i San Francisco. A més, des de la plataforma s’han rebut diverses denúncies i incidències, de Canadà, Austràlia, Mèxic, Xina, Bolívia i Xile, d’Alemanya, Anglaterra, Irlanda, Noruega, PaïsosBaixos, Portugal, Puerto Rico i Sud-àfrica.

Catalunya Diu Prou, amb el suport de la plataforma Catalans al Món, i la web nopucvotar.cat, han assessorat i tramitat les denúncies de diversos afectats. L’entrada de la denúncia s’ha dut a terme aquest dijous al matí i l’han realitzat Daniel Laspra, advocat i responsable jurídic de Catalunya Diu Prou, acompanyat per Daniel Parcerisas, un dels catalans afectats.

Aquesta denúncia col·lectiva també presenta una vessant que el col·lectiu considera preventiva, ‘pensant ja en el referèndum, que tot i que és incert en les dates, podria acabar presentant dificultats de vots similars per als catalans residents a l’exterior’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any