Dos nous aparells d’IRM a Catalunya Nord

L'agència regional de la salut acaba d'autoritzar la instal·lació dos nous aparells de ressonància magnètica a Catalunya Nord ...>>
Dj. 20 de desembre del 2012

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Feia 6 anys que esperaven l’autorització per aquests dos nous aparells. Havien estat demanats pels radiòlegs de  la ‘Réseau Santé Pyrénées-Méditerranée,’

L’autorització de l’ARS (Agencia regional de salut) preveu que siguin utilitzats, preferentment, en malats de càncer. S’instal·laran durant l’any 2013 al Centre catalan d’oncologie, i a Medipole, i aquest darrer serà destinat al diagnostic de lesions ostéo-articulars.

A Catalunya Nord, hi ha instal·lats quatre aparells dIRM: 2  a l’hospital de Perpinyà, 1  a la clínica Saint-Pierre de Perpinyà, i 1 a la clínica Médipôle Saint-Roch de Cabestany.

La instal·lació dels nous aparells farà que es redueixi a 10 dies , el temps d’espera per realitzar una ressonància magnètica. Segons Pierre Maquin. un dels metges que formen part de la ‘Réseau Santé Pyrénées-Méditerranée’, aquesta arribada ‘ romp una mica més les barreres entre els sector sanitari públic i privat, ja que es tracta d’una cooperació amb l’hospital de Perpinyà; el director d’aquest, ha sostingut la nostra demanda. Pel biaix d’aquesta cooperació, participarem en les guàrdies de radiologia de l’hospital, i també permetrà millorar el diagnostic d’altres patologies com ara, les cardíaques’.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes