Ontinyent també presentarà al·legacions a la taxa de fem del Consorci

  • El ple ho aprova per unanimitat · Un informe municipal avisa d'enriquiment il·legal' per part del Consorci

VilaWeb
Redacció
14.12.2012 - 14:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb unanimitat es va aprovar en el ple de l’Ajuntament d’Ontinyent de dijous 13 de desembre la presentació d’al·legacions a l’ordenança fiscal sobre el tractament de fem fixada pel Consorci de Residus aplicable a residus urbans. Aquesta decisió ve avalada per un informe tècnic municipal segons el qual l’aplicació d’aquesta taxa comportaria un ‘enriquiment il·lícit’ per part del Consorci de Residus.

L’informe ve a confirmar les denúncies que s’havien fet des d’alguns partits polítics i moviments socials que avisaven que, amb la inclusió de la Vall d’Albaida al Consorci de Residus, el cost per a la ciutadania es duplicarà. Els tècnics municipals asseguren que la quota tributària ‘és incorrecta’ perquè entre altres coses ‘practica una liquidació addicional als grans productors sense que açò disminuïsca els cost liquidat a la resta’. Això significaria cobrar més del 100% dels costos reals, la qual cosa comporta ‘un enqiruiment il·lícit per part del Consorci’.

També s’hi fa referència a ‘indefinició i indeterminació de costos’ com ara 100,000 euros per a altres despeses, 100,000 més per a serveis jurídics, o 100,000 euros per a consultoria i assistència. El document recull que no es poden imputar a l’ordenança encara no aprovada costos dels anys 2011 i 2012, i que ‘s’han d’eliminar de la quota els costos referents a transferència i transport de residus’.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any