Bustos deixa temporalment l’alcaldia de Sabadell

  • Pren la decisió 'd'apartar-se uns centímetres' i nomena Juan Carlós Sánchez batlle accidental

VilaWeb
Redacció
04.12.2012 - 12:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Manuel Bustos ha anunciat avui que deixa temporalment l’alcaldia de Sabadell per l’encausament en el cas Mercuri, de presumpta corrupció urbanística. Bustos ha dit que s’aparta ‘uns quants dies o setmanes’ de la primera línia institucional ‘per no treure protagonisme’ a la ciutat de Sabadell i ha nomenat el regidor Juan Carlós Sánchez batlle accidental. D’aquesta manera també vol ‘atendre la família i asserenar el debat polític’.

Bustos ha posat d’exemple el cas d’avui, en què s’ha inaugurat la nova botiga d’Ikea a Sabadell. Diu que no hi ha pogut anar, perquè si ho hagués fet el protagonista hauria estat ell i no pas Sabadell o Ikea.

Bustos, que ha comparegut a l’ajuntament acompanyat d’alguns dels seus regidors, ha parlat en castellà ‘perquè tothom el pogués entendre i no calgués fer traduccions’. I ha dit. ‘És inacceptable el mal que han volgut fer a Sabadell, i als electes. I el mal que m’han fet personalment. Maldaré per defensar el nostre honor. Mai no hem cobrat comissions de ningú, no hem participat de cap trama’.

L’encausament

Bustos va comunicar en la junta de portaveus que el jutge li imputa els delictes de tràfic d’influències, malbaratament de fons públics i omissió del deure de perseguir delictes. Així ho ha explicat la portaveu d’ICV a l’Ajuntament, Carme Garcia, que també ha dit que Bustos no havia volgut detallar quins càrrecs atribueixen als regidors i càrrecs de confiança encausats en el cas Mercuri, tot i que l’oposició demanava explicacions.

Segons Garcia, Bustos els va demanr que no gravessin ni fessin acta de la junta, de manera que més aviat fou ‘una conversa entre batlle i portaveus’. A més, diu que l’oposició se sent desemparada, perquè encara no ha rebut cap comunicació oficial de la fiscalia que els informi quins càrrecs imputa als encausats.

Bustos ha sortit del jutjat dient que se sentia ‘reconfortat’ per haver-se pogut defensar i que tenia la consciència tanquil·la. Sis hores abans, quan va entrar al jutjat, hi va haver tensió entre un grup de veïns que l’escridassava i un altre que l’ovacionava.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any