Duran qüestiona el clam de la Diada

  • 'Quan jo deia que no tothom hi va anar per demanar la independència, no anava tan errat', diu a la carta web setmanal

VilaWeb
Redacció
30.11.2012 - 14:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha dit a través de la seva carta web setmanal, que CiU potser es va equivocar interpretant que el sentit de la manifestació de l’Onze era la voluntat de trencar amb Espanya. ‘Quan jo deia que no tothom hi va anar per reclamar la independència i algú s’enfadava, potser no anava tan errat’, diu, i argüeix que en la manifestació s’hi van barrejar expressions independentistes amb altres en defensa del pacte fiscal, contra el tracte rebut per Espanya i, fins i tot, gent empipada amb els ajustos pressupostaris i, per tant, amb CiU’.

Duran considera que la federació haurà de reflexionar intensament sobre uns resultats electorals que no s’esperava. Per ell, als principals condicionants, ‘la crisi econòmica i les incerteses de futur que comporta i les conseqüències socials generades arran dels forts ajustos pressupostaris’ s’hi han afegit tres qüestions que han canviat el panorama electoral: ‘l’eclosió del problema humà dels desnonaments, la vaga general i l’agressió política guiada per un mitjà de comunicació contra el president Mas’.

Admet que es va quedar tocat per uns resultats que no s’esperava, però afegeix que són la primera força amb distància, i que això els ha de permetre de formar govern. Un executiu fort que necessitarà de la corresponsabilitat d’altres partits. En aquest sentit,aposta tant per ERC com per PSC i diu que de la seva fortalesa dependrà que pugui fer sortir el país de la crisi i que sigui capaç de convocar una consulta per garantir el dret a l’autodeterminació dels catalans.

L’última reflexió se centra en el creixement electoral d’ERC. ‘Ens ha sorprès la pujada d’ERC? Sense menysprear-la, i sense deixar de felicitar-los, a mi no gaire. Han recuperat el que era seu. Ja no tenen la llosa del tripartit i el seu nou líder i candidat, un simpàtic i afable professor, s’ha carregat tots els que tenien a veure amb el tripartit’, sentencia.

Informació relacionada:

Duran condiciona ‘els somnis i l’ambició’ al marc jurídic espanyol

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any