El ple de Palma tomba la moció pel dret de decidir

  • Presentada pels 3 regidors de PSM-IV-ExM, hi han votat en contra els 17 del PP i s'han abstingut els 9 del PSOE

VilaWeb
Redacció
29.11.2012 - 20:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Pollença i Montuïri van ser els dos primers municipis de les Illes que es van pronunciar a favor del dret de decidir. Avui ha arribat al ple de Palma una moció similar, presentada pel PSM-IV-ExM, que ha estat tombada amb els 17 vots contraris del PP i les 9 abstencions del PSIB-PSOE. Impulsades per la plataforma Avançam, que aplega regidors del PSM, ERC, Entesa, Iniciativa Verds, CxI i independents, les mocions ja s’han presentat en uns quants municipis i aviat es debatran al Consell de Mallorca i al parlament balear.

La moció pel dret de decidir presentada per regidors d’Avançam demana d’expressar ‘el màxim respecte al dret d’autodeterminació dels pobles, com a principi fonamental dels drets humans i reconegut internacionalment’; reconèixer el dret de decidir i a l’autodeterminació del poble de les Illes Balears; i executar la competència sobre consultes populars establerta a l’estatut.

El PSM-IV-ExM ha presentat una moció sobre el dret de decidir al Consell de Mallorca, al ple del 13 de desembre, i n’ha portada una de semblant al Parlament, on es debatrà els mesos vinents.

Amb el títol ‘A favor de l’autogovern i del dret de decidir dels pobles’, aquesta darrera moció inclou un seguit de propostes al parlament: que s’oposi als intents recentralitzadors de l’estat; que empenyi el govern espanyol a fomentar consultes populars vinculants per a exercir el dret de decidir; que insti el govern balear a regular la competència estatutària d’organitzar consultes populars; que manifesti el dret del poble de les Illes de decidir lliurement el seu futur; i que respecti plenament els processos democràtics de qualsevol altre poble a l’hora d’exercir el dret de decidir.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any