Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  29.11.2012  09:47

Neix el Col·lectiu Oliba per a explicar Catalunya a la francofonia

És format per un grup d'artistes i intel·lectuals nord-catalans, amb el suport de l'actor Sergi López

Men?ame
 

Amb el nom de l'abat Oliba, un grup d'artistes i intel·lectuals de Catalunya Nord impulsa un nou grup que té el propòsit de 'fer conèixer Catalunya al públic i als mitjans de comunicació francòfons'. El Col·lectiu Oliba, presentat avui amb el suport de l'actor Sergi López, molt conegut a França, ja ha enviat un primer missatge, 'Observeu Catalunya, és apassionant', que explica per què un milió i mig de catalans van sortir l'Onze de Setembre al carrer per demanar la independència.

A banda explicar i fer entendre la realitat catalana al món francòfon, el Col·lectiu Oliba també vol seguir els passos del Col·lectiu Emma i aplegar, comentar i esmenar, si escau, els articles publicats a la premsa francesa sobre l'actual procés català.

Entre els signants d'aquesta nova plataforma nord-catalana hi ha, a banda Sergi López, l'escriptor Joan-Lluís Lluís, el professor Alà Baylac-Ferrer, l'escriptor Joan-Daniel Bezsonoff, el músic Raph Dumas, l'editora Maria Àngels Falquès, el músic Gerard Jacquet, la historiadora de l'art Josefina Matamoros, l'advocat i ex-eurodiputat Miquel Mayol, la professora Renada-Laura Portet, el director executiu de l’Institut de Recerca i Innovació del Centre Pompidou de París, Vincent Puig Mailhol, el periodista Aleix Renyé, el director del Teatre de l’Arxipèlag Domènec Reixach, l'escriptora Eliane Thibault-Comelade i el director del Conservatori de Perpinyà Daniel Tosi.