Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  08.11.2012  19:19

El Ministeri de Foment espanyol diu que garanteix la continuïtat de la línia Xàtiva-Alcoi

Assegura que n'enllestirà el projecte de modernització, encara que les obres no s'executaran fins que no millore la situació econòmica

Men?ame
 

La pressió social exercida des de la societat civil en defensa de la línia fèrria Xàtiva-Alcoi pot haver tingut un primer èxit. Segons ha informat l'Ajuntament d'Alcoi, el Ministeri de Foment espanyol ha garantit la continuïtat de la línia, que en cap cas es tancarà. Jorge Pastor, cap del gabinet de la ministra Ana Pastor, ho ha assegurat en una conversa telefònica al batle alcoià, Toni Francés, a qui ha confirmat que l'estat està enllestint el projecte de modernització, encara que no n'executarà les obres corresponents fins que 'no hi haja pressupost disponible'.

Aquesta informació arriba el mateix dia que els batles de Bufali, Montaverner, Ontinyent, Alcoi i el tinent-batle d'Agres s'han reunit amb la consellera d'Infraestructures, Isabel Bonig, per tractar aquesta qüestió. Bonig s'ha compromés amb els representants municipals a traslladar al govern espanyol les queixes sobre l'estat de la línia fèrria, segons han explicat des de la conselleria.

Des de l'Ajuntament d'Alcoi han indicat que Bonig ha anunciat també una reunió amb els batles afectats per a millorar el servei quant a freqüències, connexions i horaris, i que s'acabaran els treballs de l'estació d'Albaida.

La decisió de mantenir la línia Xàtiva-Alcoi ha estat acollida amb una 'moderada satisfacció' pels representants municipals, els quals han fet una crida a continuar amb 'la suma de voluntats' i la mobilització en defensa d'un servei tan necessari.