Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  08.11.2012  18:21

La toponímia del País Valencià a Google Maps ja apareix en català

Feia temps que l'AVL i la Plataforma per la Llengua s'havien queixat que els noms de localitats i carrers apareixien en espanyol

Men?ame
 

Google Maps ha rectificat i ja utilitza els topònims oficials i propis del País Valencià. Feia temps que l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i la Plataforma per la Llengua s'havien queixat de més d'un miler d'errors, en què els noms dels municipis apareixien en espanyol, i havien demanat que la companyia els esmenés.

En un comunicat, la Plataforma per la Llengua aplaudeix 'la normalització de la toponímia en el conjunt de territoris de parla catalana en el popular programa de Google' i diu que 'mantindrà una actitud vigilant i espera que la correcció de les denominacions toponímiques valencianes estiga completa'.

L'any passat, una bona part dels noms de localitats i carrers de Catalunya i les Illes van aparèixer en espanyol. Google Maps va dir que hi havia hagut un error i que havia començat a solucionar-ho. A principi d'aquest 2012, la majoria de topònims ja tornaven a aparèixer en català.

Al País Valencià, però, les principals localitats i molts carrers continuaven apareixent en espanyol, i va ser aleshores quan l'AVL va enviar un comunicat de queixa a l'empresa. Ara, finalment, la majoria dels noms ja apareixen en català.