CiU o ERC, principal dubte entre els indecisos del 25-N

  • La majoria dels enquestats encara no saben quin partit votaran a les eleccions al Parlament de Catalunya

VilaWeb
Redacció
08.11.2012 - 17:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una de les dades rellevants de l’enquesta del CEO (pdf) és el gran nombre d’indecisos, que ha augmentat respecte el baròmetre anterior i que se situa en el 29,5%. Gairebé un 30% dels enquestats, doncs, encara no sap què votarà, i la xifra és superior a la intenció de vot de qualsevol partit. Si ens fixem en els partits que fan dubtar els indecisos, ens trobem que un 12% no té clar si votarà CiU o ERC. És la principal indecisió entre dos partits tant en l’enquesta del CEO com en la del CIS (pdf), que recull que un 36,7% d’enquestats encara no sap quin partit votarà, i d’aquests, un 14,9% dubta entre CiU i ERC.

En tot cas, la majoria d’indecisos (35,7%) també respon a l’enquesta del CEO que no ho sap quan li pregunten entre quins partits dubta. I hi ha un 21,3% que opta per ‘altres combinacions’. 

Després dels indecisos entre CiU i ERC, apareixen els qui dubten entre CiU i el PSC (7,6%), seguits dels que no tenen clar si votaran ERC o ICV-EUiA (6,7%).

Les dades són força similars a les de l’enquesta del CIS, que recull que un 10,1% d’indecisos dubta entre CiU i el PSC, i un 6,5%, entre ERC i ICV-EUiA. Amb tot, hi ha un 28,6% que no contesta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any