Un 51% dels catalans, a favor de la independència segons una enquesta de Tele5

  • CiU sumaria fins a 65 escons · Davallada del PSC · Empat tècnic entre PSC, PP i ERC · La CUP podria obtenir-ne un

VilaWeb
Redacció
03.11.2012 - 23:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un 50,9% dels catalans votaria a favor de la independència, segons una enquesta feta pública pel programa de Tele5 ‘El gran debate’. El sondatge, encarregat a l’empresa Gesop i que ha preguntat a dues mil persones, dóna una xifra similar a la de fa dos mesos, si bé una part dels aleshores indecisos ara es decanten pel no. Així, el vot contra la independència augmentaria fins al 36,9% i els indecisos descendiria fins al 12%.   

En cas que la independència signifiqués quedar fora de la Unió Europea, un 40,1% mantindria el seu vot a favor, mentre que un 47,8% optaria pel no.

Pel que fa a intenció de vot, CiU seria la força més votada, quedant entre 3-5 vots de la majora absoluta, ja que passaria dels 62 escons actuals a 63-65.

El PSC patiria una gran davallada, perdent fins a deu diputats: passaria dels 28 actuals a 18-20.

Segons l’enquesta, el PP obtindria una representació similar a l’actual, entre 17 i 18 escons, els maeixos que ERC, que guanyaria, així, fins a vuit diputats respecte els deu actuals. Hi hauria, doncs, un empat tècnic entre el PSC, el PP i Esquerra, i qualsevol dels tres podria acabar esdevenint la segona força política.

ICV creixeria poc, i passaria dels 10 escons actuals a 11-12.

Per la seva banda, Ciutadans podria sumar fins a cinc diputats, passant de tres a entre cinc i set.

L’enquesta deixa Solidaritat fora del Parlament i dóna entre cap i un diputat a la CUP, essent la primera enquesta que dóna representació parlamentària a aquesta organització independentista. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any