S’atorguen els Premis Octubre

  • Durant la vetllada es farà un homenatge a Al Tall i a Joan Fuster

VilaWeb
Redacció
27.10.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Laia Climent, editora de 3i4, entitat que organitza els XLI Premis Octubre, ha explicat a VilaWeb que davant la dissolució del grup Al Tall, notícia que s’ha sabut fa molt pocs dies, el sopar literari d’aquest vespre retrà homenatge als membres d’aquest grup de música tradicional, tan emblemàtic al País Valencià. En l’acte ja s’hi comptava la participació de Vicent Torrent, així com de Pau Alabajos, dues generacions de la cançó-protesta. A més, tal com ja s’havia anunciat, s’homenatjarà la figura de Joan Fuster, quan fa cinquanta anys de la publicació de ‘Nosaltres, els valencians’, i Pep Gimero, ‘Botifarra’, hi farà un concert. També hi haurà un recital de poemes de Fuster a càrrec dels membres del jurat del premi Vicent Andrés Estellés.

Enguany s’han presentat als Premis Octubre 2012 més obres que mai: un total de 117 originals (51 a l’Andròmina de narrativa, 21 al Joan Fuster d’assaig, i 45 al Vicent Andrés Estellés de poesia). El jurat del Joan Fuster d’assaig és format per Xavier Bru de Sala, Gustau Muñoz i Muriel Casals; el Vicent Andrés Estellés de poesia, per Miquel de Palol, Jordi Llavina i Begonya Pozo; i el de l’Andròmina de narrativa, per Isabel-Clara Simó, Josep Piera i Laia Climent.

Com que l’han passat les circumstàncies polítiques i econòmiques van impossibilitar la celebració de la festa literària i els Premis Octubre es van atorgar sense cap mena de celebració, aquest vespre a més dels guanyadors d’aquesta edició, també pujaran a l’escenari els guardonats de l’any passat: Daniel O’Hara (Premi Andròmina de narrativa), Gemma Aguilera (el Joan Fuster d’assaig) i Jordi Llavina el Vicent A. Estellés de poesia).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any