Notícies

Divendres  26.10.2012  15:07

El govern espanyol es planteja suprimir les delegacions catalanes a l'estranger

Auditarà les comunitats autònomes amb l'argument que no hi hagi duplicitats

Men?ame
 

El govern espanyol ha anunciat l'elaboració d'una proposta de 'reforma integral' de les adminsitracions públiques de l'estat, amb l'argument de simplificar-ne l'estructura i evitar duplicitats. Entre més mesures, té previst de fer una auditoria sobre la gestió de competències de les comunitats autònomes. I en aquest marc, es planteja fins i tot de suprimir les delegacions catalanes a l'estranger.

Ha estat la resposta de la vice-presidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, a una pregunta concreta d'un periodista, sobre si Catalunya havia de tenir delegacions. Santamaría ha dit: 'Sobre el cas concret de les ambaixades que tenen algunes comunitats, es tractarà la qüestió. Som més eficient tenint ambaixades que ens puguin representar bé a tots'.

Pel que fa a la reforma de l'administració, que es faria de cara al juny de l'any vinent, Santamaría ha explicat que cada ministeri analitzaria les seves competències, les de les comunitats en el seu àmbit d'actuació i els casos de duplicitat entre estat i ajuntaments. 'Estalviarem diners i facilitarem als ciutadans el coneixement de les normes', ha dit. Pel que fa a la 'pluralitat d'organismes públiques', diu que s'analitzaran 'quants n'hi ha, què fan, si són imprescindibles i si poden eliminar-se o fusionar-se'.