El PSOE de la Vall inicia una campanya per denunciar la nova taxa del fem

  • Vol advertir de les conseqüències de la incorporació de la comarca al Consorci de Residus

VilaWeb
Redacció
22.10.2012 - 23:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Durant aquest segon semestre de 2012 es començarà a cobrar als domicilis de la Vall d’Albaida la taxa pel tractament del fem corresponent al Consorci de Residus a què s’ha hagut d’incorporar la comarca. Això significarà, tal i com han denunciat aquest dilluns en roda de premsa des del PSPV-PSOE, un import a pagar aproximadament de 85 euros anuals, a banda del rebut per la recollida del fem que ja cobra actualment cada Ajuntament.

El portaveu del PSOE a la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Abaida, Josep V. Ferre, i la representant socialista a la Junta de Govern comarcal, Eva Tormo, han anunciat que aquest partit iniciarà una campanya informativa sobre aquesta nova taxa. Josep V. Ferre ha recordat que fins ara la Mancomunitat s’ha encarregat de recollir i tractar el fem de la comarca, per la qual cosa els ajuntaments cobraven al veïnat una taxa única d’entre 50 i 90 euros.

A partir d’ara serà el Consorci qui s’encarregarà del tractament i imposarà la nova taxa, de manera que se’n pagarà ‘una al Consorci per un servei que no ha prestat fins ara, i una altra a la Mancomunitat, per la recollida i tractament del fem, amb la qual cosa el preu del fem a tots els pobles serà més del doble, el que considerem que és un abús’.

En la seua intervenció, Eva Tormo ha carregat tota la responsabilitat en el Partit Popular ‘que s’ha negat a respectar el model actual de gestió de residus de la Vall d’Albaida, un model eficient, ecològic i més barat per als veïns i veïnes’.

El PSOE s’ha elaborat un díptic en què s’explica aquestes qüestions i avisa els habitants de la comarca ‘que la gestió del Partit Popular pot fer que els veïns i veïnes paguen, a partir d’enguany, dos rebuts del fem i que se’n multiplique el preu’. Eva Tormo ha reclamat al PP ‘que no antepose els interessos partidistes’ i que permeta que la Mancomunitat pose en marxa el Pla de Minimització comarcal previst.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any