Notícies

Dijous  11.10.2012  11:31

Margallo compara ara el nacionalisme amb 'el nazisme i el marxisme'

Culpa el sobiranisme de la mala posició d'Espanya als mercats

Men?ame
 

El ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha criticat aquest dijous al congrés espanyol el que ell ha qualificat de 'nacionalismes totalitaris', i els ha comparat amb 'el nazisme i el marxisme'. Segons el ministre són tres ideologies que posen 'l'individu al servei d'una idea abstracta', ja sigui 'la classe al marxisme, la raça al nazisme i el nacionalisme al servei de la nació absoluta'. Margallo ha dit que ell 'no és nacionalista' però 'sí un patriota' perquè 'estima Espanya'.

García-Margallo ha fet aquestes declaracions en resposta a les intervencions del diputat de CiU Jordi Xuclà, que ha afirmat que cal que el debat de les pròximes setmanes sigui respectuós i ha recordat que els consensos de la transició 'han quedat enterrats'.

Durant el debat per a la ratificació de l'entrada de Croàcia a la Unió Europea, Xuclà li ha recordat que 'hi ha un nacionalisme cívic i democràtic', i que 'per nacionalisme que sona malament, excloent, el d'un ministre del govern d'Espanya que diu que vol espanyolitzar els alumnes catalans', ha dit en referència a les manifestacions de José Ignacio Wert.

En resposta al diputat d'Esquerra, Joan tardà, Margallo ha culpat el sobiranisme a Catalunya de la posició de debilitat d'Espanya en els mercats, justament al cap de poques hores de la rebaixa de la qualificació del deute per part de Standard & Poor's. I ha aprofitat també per dir que una Catalunya independent quedaria fora de la Unió Europea. 'Diguin el que diguin, fora d'Europa no hi ha salvació', ha afegit.