Margallo compara ara el nacionalisme amb ‘el nazisme i el marxisme’

  • Culpa el sobiranisme de la mala posició d'Espanya als mercats

VilaWeb
Redacció
11.10.2012 - 11:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre d’Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha criticat aquest dijous al congrés espanyol el que ell ha qualificat de ‘nacionalismes totalitaris’, i els ha comparat amb ‘el nazisme i el marxisme’. Segons el ministre són tres ideologies que posen ‘l’individu al servei d’una idea abstracta’, ja sigui ‘la classe al marxisme, la raça al nazisme i el nacionalisme al servei de la nació absoluta’. Margallo ha dit que ell ‘no és nacionalista’ però ‘sí un patriota’ perquè ‘estima Espanya’.

García-Margallo ha fet aquestes declaracions en resposta a les intervencions del diputat de CiU Jordi Xuclà, que ha afirmat que cal que el debat de les pròximes setmanes sigui respectuós i ha recordat que els consensos de la transició ‘han quedat enterrats’.

Durant el debat per a la ratificació de l’entrada de Croàcia a la Unió Europea, Xuclà li ha recordat que ‘hi ha un nacionalisme cívic i democràtic’, i que ‘per nacionalisme que sona malament, excloent, el d’un ministre del govern d’Espanya que diu que vol espanyolitzar els alumnes catalans’, ha dit en referència a les manifestacions de José Ignacio Wert.

En resposta al diputat d’Esquerra, Joan tardà, Margallo ha culpat el sobiranisme a Catalunya de la posició de debilitat d’Espanya en els mercats, justament al cap de poques hores de la rebaixa de la qualificació del deute per part de Standard & Poor’s. I ha aprofitat també per dir que una Catalunya independent quedaria fora de la Unió Europea. ‘Diguin el que diguin, fora d’Europa no hi ha salvació’, ha afegit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any